Što su mobilne platforme / aplikacije za digitalni marketing?

 

 

 

Kako se koriste mobilne platforme / aplikacije u Hrvatskoj?

 

Mobilne platforme i aplikacije su postale vrlo popularne u Hrvatskoj. Njihova upotreba daje mnogo mogućnosti za digitalni marketing. Na primjer, tvrtke mogu iskoristiti oglase na Google-u ili Facebook-u da bi se njihovi proizvodi širili brže. Pomoću mobilnih platformi/aplikacija možete lako razmijeniti informacije s drugim korisnicima i stvoriti komunikativnu vezu s njima. (!) Također, mogu se koristiti da bi se poboljšao doživljaj kupca ili potakni nove poslovne prilike.

Uz pomoć tih platformi/aplikacija, tvrtke mogu bolje ciljanje svoje publike te im omogućiti da stvaraju sadržaj za društvene medijske kanale točno onako kako žele. Osim toga, one će im dati pregled o uspjehu njihovih inicijativa putem analitika. Na taj način, tvrtke će moći donositi odluke temeljene na podacima i efektivno iskoristiti svoje resurse za ostvarivanje profita.

Konačno, mobilne platforme/aplikacije nude jedinstven pristup potrošačima u Hrvatskoj jer omogućavaju interakciju sa ljudima iz cijele zemlje! To znači da ne morate biti fizički presentan da biste osigurali uspješnu promociju svog proizvoda ili usluge - samo trebate napraviti dobar plan i optimizirati ga na odgovarajuci način! Stoga je korištenje ovih alata nužan zadatak digitalnog marketera u Hrvatskoj!

 

Prednosti mobilnih platformi / aplikacija za digitalni marketing na tržištu u Hrvatskoj

 

Postoji mnoštvo prednosti korištenja mobilnih platformi ili aplikacija za digitalni marketing na tržištu u Hrvatskoj. Navedimo neke od njih: brzina! Mobilne aplikacije omogućuju da se odmah reagira na potrebe potrošača i da se ponude prilagođene njima. (Također,) To je odličan način da se ostvare dobre veze s potrošačima jer se mogu postaviti pitanja, izraditi ankete ili čak stvoriti natječaje. Osim toga, postoje i druge mogućnosti koje dolaze s mobilnim marketingom, poput personalizirane poruke ili obavijesti o cijenama putem SMS-a.

Pored toga, mobilne platforme/aplikacije za digitalni marketing omogućuju marketingu da bude još fleksibilniji i brzi te da budemo još bliži potrošačima. Pružaju priliku da se razviju novi proizvodi, usluge ili promocije zbog čega je lako privukti pažnju publike na nove stvari koje nudimo - što bi bez sumnje donijelo uspjeh tvrtki koja ih koristi! Na primjer, možete spremiti sadržaj u obliku videozapisa ili slike pa ga dijeliti s vašim publikom - što će sigurno biti hit među ljudima!

Zaključno, mobiteli su postali veliki dio svakodnevice ljudske populacije u Hrvatskoj. S tim u vezi, mobilne platforme/aplikacije za digitalni marketing nude mnoge prednosti poslovnom okruženju - bilo unutar same organizacije ili prema vanjskoj publici. Korištenje tih alata omogućava tvrtkama da iskoriste prednost brzine i fleksibilnosti te profitiraju na tržištu!

 

Primjeri nekih najpopularnijih mobilnih platformi / aplikacija u Hrvatskoj

 

Mobilne platforme/aplikacije za digitalni marketing u Hrvatskoj postale su izuzetno popularne u posljednjih nekoliko godina. (Iako) još uvijek nisu sveprisutne, većina kompanija koristi te alate da bi povećala prodaju i dosegla što više potencijalnih kupaca. Primjer nekih najpopularnijih mobilnih platformi/aplikacija među hrvatskim poduzetnicima jesu: Facebook, Twitter, Instagram i LinkedIn!

Svi ovi servisi omogućavaju vam da stvorite prilagođene profile i objavljujete sadržaj za vaše ciljano tržište. Mogu se upotrijebiti različiti alati za praćenje performansi, kao što su Google Analytics i AdWords Manager. Također možete dodati informativne blogove na web-stranicama da biste privukli nove posjetitelje. S obzirom na to, možete lako vizualizirati svoje rezultate i procijeniti uspješnost digitalnih aktivnosti.

Također imamo mnoge druge platforme/aplikacije poput WhatsApp-a i YouTube-a koje će vam pomoći da dosegnete široku publiku. Trebate imati strategiju koja će vam pomoći da efektivno iskoristite ove alate za postizanje dugoročnih rezultata - od poboljšanja percepcije vaših proizvoda do ostvarivanja višegodišnjeg planiranja prodajnih ciljeva! Konačno, trebalo bi biti svjesni mogućih opasnosti pri upotrebi takvih mobilnih platformi/aplikacija - od lažnih profila pa sve do prevelike privatnosti podataka.

U svakom slučaju, mobilne platforme/applikacije su postale važna alatka za hrvatske marketinške stručnjacie čiji je cil je bio promovirati svoju marku putem digitalnih kanala!

 

Kako odabrati najbolju mobilnu platformu/aplikaciju za digitalni marketing u Hrvatskoj?

 

(Najteže) odabrati najbolju mobilnu platformu/aplikaciju za digitalni marketing u Hrvatskoj! Mnogo je faktora koje treba uzeti u obzir. Prvo, potrebno je provjeriti koja je platforma najpopularnija među lokalnim tržištem. Također, morate vidjeti ima li platforma pristupan i intuitivan dizajn te mogućnost korištenja različitih alata za digitalni marketing. (Međutim,) ne smijemo zaboraviti izdvojiti dovoljno vremena da se istraže cijene i ponude te da se pronađe ono što će biti najpovoljnije za vaš posao. (U stvari,) maksimalna predvidljivost rezultata postignutih putem odabrane platforme također bi bila bitna stvar za gledati!

Drugo, potrebno je provjeriti da li platforma nudi fleksibilne opcije i personalizacijske funkcije, poput prilagodbe sadržaja na osnovi posebnih skupina publike ili podataka o korisnicima. Osim toga, ne bi trebalo propustiti provjeru da li postoji podrška za mobilne uređaje. To će osigurati da ćete moći ostvariti što bolji rezultat s minimalnom investicijom truda. (Dakle,) jasno je da postoji mnogo razloga zbog kojih ste dužni uskladiti vaš izbor s vašim specifičnim potrebama!

Konačno, preporučujem vam da procijenite jesu li ti alati srdstveno prihvaćeni od strane stručne javnosti te ako su imali pozitivne recenzije među drugim marketinškim stručnjacima. To ćete moći napraviti tako da pročitate recenzije i intervjue objavljenje na stranicama društvenih medija ili blogovima specijaliziranim za digitalni marketing u Hrvatskoj. Na ovaj način moći ćete pronaći idealnu platformu/applicaiton koja će odgovarati vašim potrebama! (Stoga,) budite pažljivi pri odabiru najbolje mobilne platforme/applicaiton za digitalni marketing u Hrvats

 

Zaključak

 

Zaključak je da su mobilne platforme i aplikacije za digitalni marketing u Hrvatskoj od izuzetnog značaja. (!) Njihova prisutnost poboljšava komunikaciju između brendova i potrošača, omogućavajući im da se lako povežu. Primjerice, postoje aplikacije kojima mogu postati vlasnici veze s potrošačima putem poruka i obavještavanja o novim proizvodima. Također, mrežne stranice poput Facebook-a i Twitter-a omogućiti će brendovima da stvore interaktivno iskustvo s njihovim potrošačima na više platformi.
Međutim, treba napomenuti da je u nekim slučajevima teško ostvariti uspješnu implementaciju ovih rješenja jer oni traže visoku razinu stručnosti. Osim toga, neke od tih platformi mogu biti skupe za neke tvrtke koje žele uložiti u digitalni marketing.

U svakom slučaju, mobilne platforme i aplikacije zapravo su alat koji možda preokrene posao u Hrvatskoj! Stoga će svaki brend trebati promisliti o upotrebi ovih alata u cilju povezivanja s potrošačima i osiguravanja uspjeha na tržištu. Međutim, jednom kada se implementiraju pravilno, one mogu biti od velike koristi za organizacije diljem regije. Stoga preporuka je da se poduzme temeljit istraživački rad prije početka bilo kakve investicija u digitalni marketing putem mobilnih platformi ili aplikacija!

 

Reference

 

Mobilne platforme/aplikacije za digitalni marketing u Hrvatskoj su postale sve popularnije. (!)One od najboljih mobilnih aplikacija je Buzzsumo: ona omogućava da se prati konkurencija i potražnja za određenim temama. Također, nudi mogućnost filtriranja sadržaja prema vremenskom razdoblju ili pošiljatelju. To je jedinstven alat jer vam omogućava da saznate što čitatelji misle o vašem proizvodu ili usluzi!

Hootsuite također dolazi do izražaja u području digitalnog marketinga. On omogućava upravljanje višestrukim društvenim mrežama putem jedne platforme te povezivanje profila različitih kanala na jednom mjestu. U tu svrhu se može koristiti zakazivanje objava, monitoriranje prometa i analitička istraživanja. (!) Kako bi se osiguralo da inicijative u društvenim medijima postanu uspješne, Hootsuite je nezaobilazno sredstvo!

Također, MailChimp predstavlja veliku pomoć pri ostvarivanju ciljeva digitalnog marketinga. Nudi alate za automatizaciju e-pošte i prilagođavanje poruka prema potrebama tržišta - to je idealno za kompanije koje žele poboljšati prodaju i poslovnu interakciju. E-pošta također ima fleksibilan dizajn šablona te olakotnu opciju slanja anketa kupcima.(!) Stoga, MailChimp vam može dati veliki boost u marketinške strategije!

Na kraju, HubSpot možda je najvažniji alat za digitalni marketing u Hrvatskoj. Ovo softver nudi integrirano CRM sustave, praćenje prometa web stranica te personalizirane poruke na temelju segmentacija tržišta - sve to doprinosi jačoj vezi između brenda i potrošitelja.(!) Uz HubSpotov savjetnik zaposlenika, bit ćete sigurni da ćete dobiti novi umjetnički boost va’om business-u!

Ukratko, mobilne